OVER MIJ

Fijn dat je hier bent!

Ik ben Annik, absolute voorvechter van een gezonde levensstijl die haalbaar is voor iedereen én past binnen een drukke agenda en een boeiend leven.

Het is een torenhoog cliché maar een goede gezondheid is ons allerbelangrijkste goed. Het geeft ons de energie om er dagelijks vollenbak tegenaan te kunnen gaan.

Als sociale wetenschapper heeft de vraag mij altijd geboeid hoe het komt dat de winkels vol liggen met boeken over gezond koken, meer bewegen en gezonder leven en dat terwijl de cijfers over het aantal mensen met overgewicht, burn-out, een gebrek aan energie en welvaartziekten de laatste jaren pijlsnel de hoogte in schieten. Waarom is het toch zo moeilijk om al deze adviezen om te zetten in echte gedragsverandering? Hoe blijf je uit de koekenkast en uit je luie zetel? Hoe zorg je ervoor dat je niet steeds vervalt in oude gewoontes en daarbij ook nog eens gefrustreerd wordt?

Gedrag veranderen is niet simpel. Daar ben ik eerlijk over. Bovendien werken ons brein én de omgeving waarin we leven vaak tegen.

Maar hé, we can do hard things!

Met mijn kennis over een gezonde levensstijl, gedragsverandering en coachingstechnieken zetten we jouw leven terug op de rails naar een gezonde toekomst.

 

annik_facebook

En als je nog graag weet waar ik mijn mosterd heb gehaald:

  • Master sociologie (2004) & bedrijfseconomie (2005)
  • Basisjaar De Mens (anatomie/pathologie/psychologie) (Syntra, 2017)
  • Gezondheidscoach (Syntra, 2018 – 2019)

Gecertificeerd gezondheidscoach (aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Gezondheidscoaches – erkenningsnummer 21-04-02-050).

Dit moet je nog

weten over mij:

pointer gezontijd oranje
Getrouwd met Bart en mama van twee jongens met zeer veel energie.

pointer gezontijd oranje
Guilty pleasure: een cappuccino met een lekker chocolaatje erbij.

pointer gezontijd oranje
Dresscode: sneakers. Ik ga graag overal te voet naartoe en trek meerdere keren per dag de deur even achter mij dicht voor een korte wandeling.

pointer gezontijd oranje
Ik verslind boeken over heel veel verschillende onderwerpen. Ik hou van het gevoel waarbij elk boek een deurtje opent naar een nieuwe wereld.

pointer gezontijd oranje
Ik kan urenlang bladeren in kookboeken en hiermee aan de slag gaan. Groentegerechten zijn helemaal mijn ding. Desserts maken doe ik dan weer niet graag. Daarvoor ga ik liever eens naar de bakker 😉.

pointer gezontijd oranje
Ik hou van warmte: warme drankjes, de zon, een zalige sauna, dekentjes en kersenpitkussentjes kunnen mij helemaal gelukkig maken.

pointer gezontijd oranje
Ik heb een luisterend oor, heb interesse voor elk uniek verhaal en ben nieuwsgierig naar wat andere mensen beweegt.

pointer gezontijd oranje
Ik hou niet van drukke plaatsen, lange vergaderingen, pikant eten, rommel in huis en wollen truien.